Farfields

Keep Scrolling
Client
Private
Location
Totnes
Photography
Richard Downer
Our clients needed an architect in Totnes to provide them with a Exterior & Interior Design serevice for their Modern New Build.

Our clients bought a secluded plot in the centre of Totnes. The plot had not planning permission, however an expired permission had set a precedent for development. After careful pre-application negotiations with the local authority, an application was lodged and permission received in 2012. The design was for a detached, four bedroom family house with integral garage and an open kitchen / diner.

A restrained, contemporary approach was proposed, sitting confidently amongst detached period houses. The predominantly white, rendered walls were brokenboth horizontally and vertically with textured slate cladding and cedar boarding. The pitched roof profile has a split arrangement, creating two separate planes of slate. The roof is perforated with rooflights and has solar PV to the south facing elevation.

Eilir and his team were great. We wanted a transformation of an old conservatory and kitchen in to a open living space full of natural light. They listened to our thoughts, gave suggestions and improvements, then drew up clear designs. They were also very helpful and committed throughout the whole process, doing alterations, adding new ideas, as well as speaking to our builders about how certain elements would work. A really pleasant experience from first ideas to final finished extension, which is very practical and looks fantastic.

Starting a new
project?

Book a free consultation.

Ashburton Listed Conversion

Next project

Voted Best
On Houzz!


Our projects have won numerous awards, voted for by Houzz's 40 million users. Houzz is a great way to get inspired, discover products and collaborate with us on ideas for your home.