Court 6

Keep Scrolling
Client
Private
Location
Devon
Photography
Richard Downer
Our clients needed an architect in Devon to provide them with a Full architectural service from planning through to construction detailing for their new-build family home with open-plan modern living..

The owners of this new-build home in the centre of Plymouth approached the practice with the empty plot in 2018 with the wish to build a new 3000sqft family home. Previously part of a local tennis club, the land was sold off, and the applicants had the vision to develop the narrow site.

Surrounded on all sides by other residential development, the plot had extremely narrow vehicle access, and construction was a logistical challenge. However, perseverance and clever constructional choices meant completion was achieved with little delay or issue.

The house was designed in an ‘upside-down’ arrangement, with kitchen, dining, living and the master bedroom at first floor to maximise views and light. Bedrooms, gym, home office and TV room are all located at ground floor in a u-shaped arrangement that frame a central courtyard.

The front entrance leads into the main access spine of the home, which borders the glazed courtyard. A bright yellow steel and timber staircase leads directly up into the main living area, with a large roof light above that pours light into the hall.

The interior decor is bright and modern, with key areas in the palette of whites and greys picked out in luminescent neon lighting and colours. The exterior continues the theme with a combination of white render, grey zinc cladding and blackened timber cladding. External landscaping was still due to be completed at the time of taking photos, so exterior shots will follow shortly.

We hired van Ellen Sheryn to provide us with a full design service, from concept through to plans and managing the planning process.
We found them to be a great team of smart experienced people who worked together very effectively to provide us with a faultless service. They listened and they worked hard for us. In fact, it’s fair to say that they worked really hard for us, it was impressive. They have a genuine desire to please and we found them real team players.

The result of their efforts made for an application that totally worked for us and our needs, the application pushed the planning boundaries but not so much that the application was refused and made costly, they trod the line perfectly.

I sit writing this in our now completed two story extension, it really is a picture of beauty inside and out. It’s a home design that works for every occasion and we are delighted. So much credit sits squarely on the van Ellen Sheryn’s teams shoulders, we’d recommend and work with them again without hesitation.

Starting a new
project?

Book a free consultation.

Hidden House

Next project

Voted Best
On Houzz!


Our projects have won numerous awards, voted for by Houzz's 40 million users. Houzz is a great way to get inspired, discover products and collaborate with us on ideas for your home.