Burgh Island Causeway

Keep Scrolling
Client
Location
Bigbury on Sea, Devon
Photography
Richard Downer
Our clients needed an architect in Bigbury on Sea, Devon to provide them with a full design service for their structural and cosmetic refurbishment of the apartment building, including new balcony structures to the seaward facing elevation..

Constructed in the 1990’s, these apartments required considerable maintenance and upgrading to secure their continued use and lifespan. Areas of the timber balconies showed signs of considerable deterioration, and the client’s brief was to remove these and replace them with new, contemporary structures.

Durability was key to the design, with marine grade finished steel, composite timber cladding finishes, glass and stainless steel fixings used. The natural slate roof was replaced with composite slate, that allows low-pitched roof surfaces and provides long-term warranty protection. Each apartment now enjoys panoramic views of burgh island and the Bigbury coastline. Construction was completed in 2017.

van Ellen + Sheryn provided us with expert professional services as we undertook our first build project. It was a steep learning curve but Eilir and Freddie helped us through design (keeping to our brief), planning (negotiating with Dartmoor National Park), choosing a builder, drawing up contracts and advice during the build itself. We couldn’t have done it without them and we felt their combined experience locally made a huge difference to the project’s success. Thank you very much!

Starting a new
project?

Book a free consultation.

Broadhempston Village Hall

Next project

Voted Best
On Houzz!


Our projects have won numerous awards, voted for by Houzz's 40 million users. Houzz is a great way to get inspired, discover products and collaborate with us on ideas for your home.