Planning permission achieved for new build passive house in Plymouth

Van Ellen + Sheryn have designed a contemporary new family home in Plymouth that will utilise off-site construction methods used for ‘Passive Haus’ builds. The design concept is a horse-shoe shaped home that focuses into a central courtyard – creating a protected space within the surrounding urban fabric. The simple palette of white render and grey zinc cladding breaks down the overall mass into cuboids of accommodation, stacked upon one another. The central spine overlooking the courtyard has floor to ceiling glass and a feature steel and glass staircase.

Below: Ground Floor Plan

Below: First Floor Plan

Construction is expected to commence this Spring. For more information on this or to discuss your own project, please contact us.

Want to work with us?
Say hello today.

Voted Best
On Houzz!


Our projects have won numerous awards, voted for by Houzz's 40 million users. Houzz is a great way to get inspired, discover products and collaborate with us on ideas for your home.