Planning Permission achieved for a full house refurbishment and extension in Mid Devon

Planning permission has been received from Mid Devon District Council for a new garden extension, full house refurbishment and new veranda  to a red-brick detached property in the grounds of Creedy Park. The house enjoys substantial gardens to the south and west which framed by tall garden walls of the same red-brick. The client’s brief was to improve the overall appearance of the house and to create an improved connection to the garden spaces.

The existing uPVC conservatories that were actually forming a barrier between the house and garden were removed, and the front elevation was re-ordered with larger windows and a traditional veranda to bring a clean modern-traditional look. Dark grey metal windows add some mid-century character to the house. A tall slot window within the garden wall to the side gives a hint of something more contemporary behind.

A new garden room / entrance room has been created, nestled between house and garden wall. This is simply formed by two walls of glass and a flat metal roof to keep the addition light and unobtrusive. A semi-covered seating area beneath the roof overhang further enables the inside-outside living possibilities, and brings the western garden into better use and connection with the house.

Substantial landscaping and terracing down the sloping lawn will create various outdoor eating / seating areas for the family’s use; it also helps to further anchor the house into the garden landscape.

Construction is intended to commence in the Spring. For more information on this project or others, please contact us or visit our website.