Grey Matter

Complete Refurbishment
  • Location
    Ashburton, Devon
  • Brief
    Complete Refurbishment
  • Service
    Full architectural service
  • Status
    Completed July 2015

01. Project Detail

Grey Matter, A software supply and management company, were looking to upgrade their tired town centre offices, set within an old Brunel warehouse, that served the adjacent railway. With a projected increase in staff and a building configuration that was inefficient, Grey Matter approached van Ellen + Sheryn to completely redesign their premises.

The re-design involved a complete strip out of the offices, re-wire and new services strategy. At the heart of the design proposals sits a central entrance hall, within a double height void above. The circulation stair and lightweight bridge link the various office departments in an open plan arrangement and act as a focal point.

The industrial heritage of the building has been maintained with the restoration and enhancement of period features throughout. Adjustable external louvres provide protection from solar gain and are a modern day re-interpretation of the shutters that used to adorn the building. The project has been nominated for the insider ‘Office Development of the Year ‘ 2015.

02. Project Gallery

g3
g6
g1
g5
g4
g2
g10
g11
g7
g8

03. Client Testimonial

Thank you so much for your input into my project. I cannot recommend you highly enough in terms of design, time keeping and efficiency. With best wishes